Jormakka iski jälleen, Kunlun hyytyi päätöserässä

Pekka Jormakan, Olli Palolan ja John Normanin ketju oli pelipäällä, kun Jokerit nappasi 3-1-voiton Kunlun Red Starista. Peli ei ollut isänniltä kovinkaan säihkyvä, mutta suoritus riitti tärkeään pistepottiin.

Päävalmentaja Jukka Jalosen kommentit pelistä:

Jokerit – Kunlun Red Star 3-1 (0-0, 1-1,  2-0) (Tilastot KHL.ru)

Illan Work hard, rest easy -pelaaja:
Pekka Jormakka napautti illan avausmaalin komeasti maskin takaa toisessa erässä ja pääsi juhlimaan osumaa toisessa pelissä peräkkäin. John Normanin, Olli Palolan ja Jormakan ketju oli Jokereiden selkeästi paras ja loi parhaat maalipaikat illan aikana. Jormakka oli ketjukavereidensa tapaan energinen, eikä Kunlunin raskastekoinen puolustus löytänyt keinoja pysyä kolmikon perässä. Palola kruunasi ketjun hyvän illan iskemällä viimeisen sinetin tyhjään verkkoon.

Ottelun ratkaisu:
Jokerit puolusti jälleen kurinalaisesti, mikä oli tänäkin iltana voiton takeena. Alivoimaprosentti jatkoi kipuamistaan, kun punakeltaiset tappoivat kolmen alivoiman aikana sekunnit pois kellosta. Edellisen kerran Jokerit on päästänyt osuman alivoimalla yhdeksän ottelua sitten, mikä kertoo todella laadukkaasta tekemisestä pidemmällä aikavälillä. Illan ratkaisu syntyi ylivoimalla, kun Sami Lepistön flipperikiekko pomppi suotuisasti sisään kahden miehen pakkopelin aikana. Se riitti tasaisessa pelissä lopulta kolmeen pisteeseen.

Sarjataulukko ja jatko:
Lokomotiv hävisi samaan aikaan Pietarissa, joten piste-ero läntisen konferenssin neloseen kasvoi seitsemään pisteeseen. Lokomotiv on lisäksi pelannut kaksi ottelua Jokereita enemmän. Seuraavaksi helsinkiläiset joutuvat kovaan testiin vieraskaukalossa, kun neljän pelin kiertueella vastassa ovat playoff-joukkueet Ak Bars Kazan, HK Sotshi, Neftehimik Nizhnekamsk ja Salavat Julajev Ufa.

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019