Joensuu palaa – torstain kokoonpano

Jokerit kohtaa runkosarjan viimeisessä ottelussaan Ak Bars Kazanin tänään torstaina Hartwall Arenassa klo 18.30. Kotijoukkue saa kokoonpanoonsa takaisin Jesse Joensuun.

Joensuu ei pelannut tiistaina yhden ottelun pelikiellon takia. Voimahyökkääjä seurasi katsomosta, kun Jokerit otti arvokkaan 3-2-jatkoaikavoiton Neftehimikistä ja kasvatti voittoputkensa neljän ottelun mittaiseksi. Samalla playoff-paikka tuli askeleen lähemmäksi.

Jokerit on läntisessä konferenssissa kahdeksantena viisi pistettä yhden ottelun vähemmän pelannutta HK Sotshia edellä. Sotshi pelaa tänään Pietarissa SKA:ta vastaan ja on pakkovoiton edessä. Toisaalta, jos Jokerit voittaa tänään Ak Barsin, niin Sotshin tuloksilla ei ole väliä. Voitolla Jokerit etenee pudotuspeleihin.

Joensuu korvaa Jokereiden kokoonpanossa Joey Hishonin, joka joutui jättämään kovan tällin vuoksi pelin kesken tiistaina. Kanadalainen ei ole tänään helsinkiläisjoukkueen kokoonpanossa ja hänen tilaansa seurataan päivä kerrallaan. Loukkaantuneina sivussa ovat myös Pekka Jormakka ja Tomi Mäki. Terveenä katsomon puolella on puolustaja Rasmus Rissanen.

Illan vastustaja Ak Bars on varmistanut kolmannen sijan itäisessä konferenssissa, joten runkosarjan viimeiset kierrokset ovat olleet suurseuralle lähinnä valmistautumista playoffseihin ja ensimmäisen kierroksen vastustajan jännittämistä. Ak Bars on parhaillaan kolmen ottelun tappioputkessa ja voittanut 11 edellisestä pelistään ainoastaan kolme. Runkosarjan joukkue päättää lauantaina Minskissä ennen matkustamista kotiin aloittamaan playoffseja.

Syyskuussa Jokerit ja Ak Bars kohtasivat Kazanissa ja tuolloin kotijoukkue oli parempi lukemin 4-2. Kamppailu ratkesi ylivoimalla, kun isännät takoivat kolme kertaa kiekon punakeltaisten reppuun. Jokereiden maalit ottelussa tekivät Michael Keränen ja Joensuu.

Ak Barsin riveissä nähdään tuttuja pelaajia, joista tutuin on kaksi viime kautta Jokereissa pelannut Atte Ohtamaa. Puolustaja teki tiistaina tappio-ottelussa Salavat Julajev Ufaa vastaan kauden avausmaalinsa. Ak Barsin kovin pistemies on SM-liigastakin tuttu kanadalaishyökkääjä Justin Azevedo. Tatarstanilaisryhmä on kuitenkin ennen kaikkea neljän vahvan kentällisen joukkue.

Illan ottelu alkaa klo 18.30 ja Hartwall Arenan ovet aukeavat klo 17.00. Liput matsiin hankit Lippupisteen verkkosivuilta tai hallilta ennen peliä. Tervetuloa kannustamaan Jokerit voittoon ja pudotuspeleihin!

Jokereiden kokoonpano:

18 Jesse Joensuu – 93 Peter Regin – 21 Brian O’Neill
61 Tommi Huhtala – 22 Mika Niemi – 29 Sakari Salminen
53 Frank Gymer – 41 Antti Pihlström – 12 Marko Anttila
19 Roope Talaja – 13 Petteri Wirtanen – 16 Masi Marjamäki

44 Jesper B. Jensen – 47 Ville Lajunen
9 Joonas Jalvanti – 55 Chay Genoway
6 Topi Jaakola – 7 Oliver Lauridsen
32 Arturs Kulda – 56 Juho Rautanen

30 Ryan Zapolski (31 Riku Helenius)

Partners of the KHL Championship 2017/2018