Jensen kovin tavoittein Helsinkiin

Nicklas Jensen saapuu Jokereihin mielessään selkeä missio: hän haluaa voittaa joukkueena ja kehittyä runkopelaajaksi NHL:ään.

Pitkään Pohjois-Amerikassa pelannut Jensen on saanut vyölleen reilut 30 NHL-peliä. Hän koki, että nyt on oikea hetki palata Eurooppaan. Jokerit nousi varteenotettavaksi vaihtoehdoksi, kun helsinkiläisseura hankki tanskalaisen KHL-oikeudet Salavat Julajev Ufalta keväällä.

-Olen todella innoissani. Lopullinen tavoitteeni on totta kai NHL:ssä, mutta Jokerit on kiinnostanut minua heti siitä lähtien, kun oikeuteni hankittiin seuraan, Jensen kertoo.

Aivan yksinkertainen ratkaisu ei siirto Jensenille ollut. New York Rangers säilytti NHL-oikeudet 24-vuotiaaseen hyökkääjään tekemällä hänelle sääntöjen mukaisen sopimustarjouksen, niin kutsutun qualifying offerin, aiemmin kesällä. Jensen olisi halutessaan voinut jatkaa Rangersin organisaatiossa.

-Se oli kova päätös ilman muuta. Nautin ajastani seurassa ja olen edelleen heidän pelaajansa NHL:ssä. Mutta ajattelin, että Jokereista ja KHL:stä pystyn ottamaan seuraavan askeleen kohti NHL:ää, Jensen perustelee.

-KHL on maailman toiseksi paras liiga. Haluan auttaa Jokereita menestymään ja seura auttaa minua kehittymään. Tämä on minulle huikea mahdollisuus nousta uudelle tasolle ja palata jonain päivänä NHL:ään.

Uuden seuransa suosittelijoita hänen ei tarvinnut kaukaa etsiä. Samasta Herningin kaupungista kotoisin oleva jokerikapteeni Peter Regin oli ensimmäinen, jolle Jensen soitti. Tulevalla kaudella punakeltaisissa nähdään peräti neljä tanskalaista, kun myös Jesper B. Jensen ja Oliver Lauridsen jatkavat seurassa.

-Olen kuullut Jokereista loistavia asioita, en pelkästään Peteriltä vaan kaikilta, joiden kanssa olen jutellut. On hyvin erityistä, että saan nyt mahdollisuuden pelata Jokereissa, punakeltaisten uusin vahvistus tunnelmoi.

Jensen takoi 32 maalia Hartford Wolf Packin riveissä AHL:ssä viime kaudella ja oli sarjan maalipörssin kakkonen. Verkkoa järkälemäinen hyökkääjä on hyvän laukauksensa ja suoraviivaisuutensa ansiosta tottunut heiluttamaan missä tahansa on pelannutkin. Joitain kehityskohtia kuitenkin löytyy, jotta tie NHL:ään aukenisi lopullisesti.

-Hyökkäyspään taidot ovat vahvuuteni, mutta haluan parantaa kokonaisvaltaista pelaamistani. Olen tehnyt sen suhteen paljon töitä parin viime vuoden aikana ja olen mennyt eteenpäin, mutta pystyn vielä kehittymään, hän sanoo.

Paluu Eurooppaan tietää myös sitä, että Jensen on vahvasti mukana Tanskan maajoukkueen suunnitelmissa, kun ensi kevään MM-kotikisat koittavat. Hyökkääjä pääsee toteuttamaan yhden unelmistaan ja pelaamaan turnauksessa kotikaupungissaan Herningissä.

-Se on pieni bonus ja on totta kai hienoa päästä pelaamaan kotikaupunkiin omien fanien eteen MM-kisoissa. Juuri nyt mietin kuitenkin vain Jokereita ja olen todella onnellinen, että sopimus saatiin tehtyä, Jensen sanoo ja asettaa kovat tavoitteet kauteen.

-Haluamme pudotuspeleihin ja mennä pitkälle siellä, aivan loppuun asti. Toivottavasti pystyn auttamaan joukkuetta, miten vain kykenen. Maalinteko ja hyökkäyspään pelaaminen ovat suurimmat vahvuuteni ja niitä haluan saada esiin myös KHL:ssä.

Key Official Sponsor

Nornickel

Partners of the KHL Championship 2017/2018