Irtiotto ei onnistunut, Sotshi tuli rinnalle ja ohi

Jokerit ei onnistunut neljännelläkään yrittämällä hakemaan voittoa Sotshista, vaikka hallitsi ottelua suuren osan ajasta. Tehottomuus kostautui ja isännät voittivat 2-1.

Päävalmentaja Jukka Jalosen kommentit pelistä:

HK Sotshi – Jokerit 2-1 (0-1, 1-0, 1-0) (Tilastot KHL.ru)

Illan Work hard, rest easy -pelaaja:
Petteri Wirtanen jatkoi Kazan-pelin tapaan puolustajana ja pelasi varmaotteisen pelin Sami Lepistön pakkiparina. Kaksikko ei joutunut omassa päässä vaikeuksiin ja Wirtanen avasi peliä tarkoilla ja napakoilla syötöillä kerta toisensa jälkeen. Keskushyökkääjä on sopeutunut vieraalle pelipaikalle hyvin ja jatkanee myös vieraskiertueen loppuun peräpäässä, jollei Juho Rautanen toivu pelikuntoon.

Ottelun ratkaisu:
Jokerit pommitti 42 laukausta kohti Konstantin Barulinin vartioimaa maalia, mutta vain yksi kiekko upposi verkkoon. Eeli Tolvasella oli avauserässä läpiajo, joka päätyi tolppaan, ja toisessa erässä Pekka Jormakka suti takatolpalta ohi kiekosta. Nämä tilanteet olivat vain jäävuoren huippu, sillä Jokerit tuhlasi lähemmäs tusinan verran laadukkaita paikkoja perjantaina. Yrityksestä pelaajia ei voi moittia, siksi hyvin joukkue vei peliä läpi ottelun. Jossain vaiheessa hanat varmasti aukeavat.

Sarjataulukko ja jatko:
Ero konferenssin neljäntenä olevaan Lokomotiv Jaroslavliin on viisi pistettä, kun venäläisjoukkueella on neljä ja Jokereilla kuusi ottelua jäljellä runkosarjaa. Kotietua Jokerit ei vielä matemaattisesti varmistanut, mutta käytännössä asia on paketissa. Vieraskiertueella kohdataan vielä Neftehimik sunnuntaina ja Salavat Julajev tiistaina.

Key Official Sponsor

Nornickel

KHL Championship Partners Season 2018/2019