Helsingissä luvassa herkkua legendaarisimmalla paikalla

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori ja Jokereiden kapteeni Peter Regin odottavat innolla Kaisaniemessä pelattavaa Helsinki Ice Challenge -tapahtumaa. Peli palaa juurilleen paikkaan, jossa jääkiekko on Suomessa ottanut ensi piirtojaan.

Jokerit kohtaa KHL:n hallitsevan mestarin SKA Pietarin ulkoilmaottelussa 2. joulukuuta. Peli kuuluu Helsinki Ice Challenge -tapahtumaan, joka tuo suomalaisille rakkaan lajin sata vuotta täyttävän maan pääkaupungin ytimeen. Tiistain tiedotustilaisuudessa sekä Vapaavuori että Regin olivatkin äärimmäisen iloisia, kun asiasta vihdoin kerrottiin julkisuuteen.

-Tämä on ennen kaikkea sporttiväen juhla, mutta toivon, että paikalle löytävät myös sellaiset ihmiset, jotka eivät säännöllisesti käy jääkiekko-otteluissa ja kokevat tämän ainutlaatuisena elämyksenä, jonka kaupunki ja sen kaksi keskeistä jääkiekkojoukkuetta voivat yhdessä itsenäisyyden kunniaksi tarjota kansalaisille, Vapaavuori kertoi.

-Uskon, että siellä tulee olemaan huiman hyvä fiilis, jossa urheilu on totta kai pääroolissa, mutta tapahtumalla on monta muutakin ulottuvuutta, pormestari jatkoi.

Regin pelasi vuonna 2014 New York Islandersin paidassa paikallisvastustaja Rangersia vastaan Yankee Stadiumilla yli 50 000 katsojan edessä hyytävässä kylmyydessä. Tanskalainen toivoo hieman leudompaa keliä joulukuiseen Helsinkiin, mutta on varma, että tapahtumasta tulee ikimuistoinen.

-Perheeni oli silloin paikalla New Yorkissa ja kaikki peliä edeltävät hetket tekivät kokemuksesta todella hienon. Tästä tulee varmasti myös nyt hauska kokemus, jokerikapteeni tunnelmoi.

Katso Vapaavuoren ja Reginin haastattelu kokonaisuudessaan yltä.

Partners of the KHL Championship 2017/2018