Gilroy osui kahdesti, Zapolski nollasi Traktorin

Jokerit teki seurahistoriaa ottamalla 12. peräkkäisen voittonsa runkosarjassa, kun Traktor Tsheljabinsk kaatui tiistaina 3-0. Matt Gilroy viimeisteli kahdesti ja Ryan Zapolski piti nollan 27 torjunnalla.

Päävalmentaja Jukka Jalosen kommentit ottelusta:

Traktor - Jokerit 0-3 (0-2, 0-0, 0-1) (Tilastot KHL.ru)

Helsinkiläisjoukkue lähti rikkomaan kauden 2004-05 voittoputkiennätystä, jota oli sivuttu edellisessä ottelussa. Historiaa pelaajat tuskin miettivät mielessään, mutta vire oli edelleen aiempien otteluiden kaltainen. Verkkokin heilui heti avauserässä.

Traktor sortui ensimmäisellä kympillä kahteen jäähyyn ja KHL:n tehokkain ylivoima rokotti armotta. Ensin osui Gilroy, joka paukutti suoraan aloitusvoiton jälkeen kiekon ohi Vasili Demtshenkon. Hetkeä myöhemmin John Norman nosti kauden viidennellä maalillaan vieraat kahden maalin johtoon.

Erän loppu oli vieraille kuitenkin vaikea, kun Traktor pääsi kolmesti peräkkäin ylivoimalle ja pelasi hetken jopa viidellä kolmea vastaan. Alivoima oli jälleen rautaa Zapolskin johdolla ja Jokerit sai pidettyä tärkeän johtoasemansa erätauolle.

Helsinkiläisjoukkue vei peliä valtaosan illasta, mutta myös Traktorilla oli omat hetkensä. Yksi ratkaisunpaikka nähtiin toisessa erässä, kun Igor Poligalov karkasi Jokereiden huolimattoman pelaamisen jälkeen läpiajoon alivoimalla. Zapolski säilytti rauhallisuutensa ja koppasi kiekon hanskaansa.

Myös Jokereilla oli läpiajoja, mutta niistä verkko ei heilunut. Vuoroillaan pääsivät kokeilemaan niin Marko Anttila, Eeli Tolvanen kuin Norman, mutta erinomaisesti torjunut Demtshenko antoi isännille mahdollisuuden pysyä pelissä iskuetäisyydellä. Se ei kuitenkaan riittänyt.

Jokerit sinetöi voiton viimeistä edellisellä minuutilla, kun Gilroy laukoi illan toisen osumansa Anttilan aloitusvoiton jälkeen. Osuma oli amerikkalaispakille merkkihetki ja nosti hänet sataan KHL-tehopisteeseen. Gilroy on tehnyt 182 ottelussa 26+74 pistettä.

Jokereiden voittoputki on nyt 12 ja pisteputki 14 ottelun mittainen. Paikka läntisen konferenssin kolmannella sijalla on tukeva, sillä eroa neljäntenä olevaan Dynamo Moskovaan on kymmenen pistettä ja Jokerit on vieläpä pelannut neljä ottelua vähemmän.

Vieraskiertue päättyy torstaina Toljatissa Ladan vieraana. Kotona pelataan sunnuntaina, kun Salavat Julajev Ufa vierailee Helsingissä.

Key Official Sponsor

Nornickel

Partners of the KHL Championship 2017/2018