Gilroy haluaa ottaa ison ruudun

KHL:n kiekollisten puolustajien parhaimmistoon viime vuodet kuulunut Matt Gilroy on innoissaan uudesta luvusta urallaan. Helsinkiä ja Jokereita hän kehuu vuolaasti.

Suomi on amerikkalaispelaajalle tuttu paikka, sillä KHL-pelien lisäksi hän on leireillyt joukkueidensa kanssa maassa kolmena viime kesänä. Atlant ja myöhemmin Spartakiin muuttanut organisaatio toi joukkueet aina kesäiseen Etelä-Suomeen hikoilemaan ja valmistautumaan kauteen.

-Ihmiset olivat todella mukavia ja tunsin oloni kotoisaksi siellä, Gilroy kehuu puhelimitse kotoaan Yhdysvalloista.

-On ollut upeaa pelata Hartwall Arenassa todella hienossa hallissa. Kaupunki, ruoka ja kaikki on viimeisen päälle. Juttelin Jarin (Kurri) kanssa ja pääsimme nopeasti sopimukseen. Olen todella innoissani, hän jatkaa.

Gilroy viihtyi Atlantissa ja Spartakissa kolme kautta, eikä hänellä ole pahaa sanottavaa organisaatiosta eikä sen työntekijöistä. Kokenut pelaaja koki kuitenkin, että tarvitsi uuden haasteen urallaan. 

-Minua kohdeltiin todella hyvin Atlantissa ja Spartakissa. Nyt halusin kuitenkin kokea jotain uutta ja Jokerit kohosi korkeimmalle sillä listalla. Joukkue on todella kilpailukykyinen ja seura tähtää menestykseen joka vuosi, Gilroy perustelee siirtoaan.

Tuttuja kasvoja joukkueessa on muutama jo entuudestaan. Gilroy on pelannut Peter Reginin kanssa Ottawassa ja Mike Lundinin kanssa MM-kisoissa. Lisäksi moni muu on tullut tutuksi vastustajan puolelta viime kausilta. Jokereista puolustaja on nopeasti saanut miellyttävän kuvan. Lentoliput Helsinkiin ovat jo valmiina.

-Kaikki seuran työntekijät, joiden kanssa olen jutellut, ovat olleet todella ammattimaisia ja ystävällisiä. Siitä on tullut hyvä olo ja itselleni tunne uudenlaisesta tuulahduksesta urallani. Odotan innolla, että pääsemme aloittamaan hommat.

Hommia Gilroy on tottunut paiskimaan, sillä Spartakissa hän pelasi peräti yli 25 minuuttia ottelua kohden. Sulavasti liikkuva isokokoinen pelaaja nauttii vastuusta ja haluaa sitä myös Jokereissa. Hän korostaa, että oikeita ratkaisuja pitää tehdä joka puolella kenttää, vaikka hyökkäys- ja ylivoimapeli ovatkin puolustajalle isoja vahvuuksia.

-Pidän hyökkäävästä pelistä, ylivoiman pyörittämisestä, isoista minuuteista ja siitä, että minuun luotetaan joka puolella kaukaloa. Toivon, että pystyn pelaamaan sitä peliä myös Jokereissa, hän sanoo.

Gilroyn viime kausi päättyi runkosarjaan, joten edellisestä ottelusta on vierähtänyt jo useampi kuukausi. New Yorkissa ja Los Angelesissa majojaan pitävä ja kauden välisen ajan sukkuloiva puolustaja harmittelee vain hieman, että joutuu jättämään kotimaansa kesken kauneimman heinäkuun.

-Olen ehdottomasti jo hieman tylsistynyt, hän nauraa ja viittaa pitkään taukoon peleistä.

-Haluan tulla sinne, pelata hyvän vuoden joukkueen kanssa ja voittaa yhdessä jotain. En ole hetkeen ollut osana menestyvää joukkuetta, mutta nyt lähtökohdat ovat todella hyvät. Haluan olla osa sitä ja auttaa meidät voittoihin, hän kiteyttää.

Key Official Sponsor

Nornickel

Partners of the KHL Championship 2017/2018