Fysiikkavalmennus ja huolto

Jokereissa fysiikkavalmennuksesta ja kuntoutuksesta vastaavat Jarmo Koivisto ja Kai Turkulainen. Hierojana työskentelee Niko Toivonen. Varustepäällikkö Esa Maunula vastaa varustetilauksista sekä huoltajien Antti Nuortilan ja Tuukka Hurskaisen kanssa huollosta. Joukkueen lääkäreinä työskentelevät Peter Åström, Mathias Bäck ja Juuso Tamminen.

Fysiikkavalmentaja ja kuntoutusvastaava: Jarmo Koivisto s. 29.1.1964, Helsinki

”Pire” palasi Jokereihin kuntoutusvastaavaksi kaudeksi 2010-11 kymmenen vuoden tauon jälkeen. Hänen vastuullaan ovat KHL-joukkueen lisäksi seuran A-nuorten pelaajat.

Ensimmäisen kerran ”Pire” tuli Jokereiden palvelukseen jo kaudella 1992-93 suoraan hierojakoulusta ja työharjoittelun jälkeen pestistä tehtiin päätoiminen seuraavaksi kaudeksi. Yhteinen taival katkesi hetkeksi kauden 1999-2000 jälkeen. ”Pire” palasi välivuosien jälkeen jääkiekon pariin 2000-luvun alussa hierojana Kiekko-Vantaassa ja hän työskenteli ennen paluutaan Jokereihin viisi kautta Pelicansissa.

Varustepäällikkö: Esa Maunula s. 28.6.1964, Espoo

Esa työskenteli Jokereissa ensimmäisen kerran A-nuorten huoltajana kaudella 1990-91. Hän palasi seuraan kaudeksi 2010-11 pitkän tauon jälkeen työskenneltyään nuorten maajoukkueissa toistakymmentä vuotta. Vyöllä on muun muassa 18-vuotiaiden MM-hopeaa ja -pronssia sekä neljät 20-vuotiaiden MM-kilpailut.

Muun muassa amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigassa aikoinaan pelannut Esa vastaa Jokereissa liigajoukkueen ja A-nuorten varusteiden sisäänostoista, varustehuollosta sekä esimerkiksi liigan pukukopin siisteydestä. B-nuoriin päättyneellä omalla jääkiekkourallaan Esa pelasi muutaman vuoden myös Jokereissa.

Huoltaja: Antti Nuortila s. 4.7.1980, Nurmijärvi

Antti saapui työharjoittelun kautta liigajoukkueen remmiin hierojakoulusta kaudella 2003-04. Työnkuvaan kuuluivat hierojan ja huoltajan työt, jotka painottuivat jo tuolloin vahvasti jälkimmäisen tehtäviin. Täysipäiväisesti Antti on työskennellyt edustusjoukkueen palveluksessa kaudesta 2008-09.

Urheilua laidasta laitaan harrastavan Antin työ Jokereissa on suurilta osin yhteispeliä Esan kanssa. Huoltajana hän huolehtii vielä vahvemmin käytännön asioista, kuten luistinten teroituksesta ja varusteiden korjaamisesta, kun Esa keskittyy enemmän hallintopuoleen.

Hieroja: Niko Toivonen s. 14.2.1978, Helsinki

Nikolla kausi 2015-16 on jo 16:s Jokereiden hierojana. Hän saapui seuraan hierojakoulun jälkeen vuonna 2000 ja peri vetäytyneen ”Piren” pestin liigajoukkueessa. Nikon tehtäviin liigajoukkueessa kuuluu myös huollon auttaminen päivittäisessä toiminnassa. Omien sanojensa mukaan hän on mukana vähän kaikessa paitsi luistinten teroituksessa.

Nikolla on taustalla myös oma pelaajaura. Hän pelasi B-nuoriin asti HIFK:ssa ja siirtyi A-juniorina Kiekko-Vantaan riveihin, jossa pelasi kolme kautta ennen hierojakoulun aloittamista. Myös kansainvälistä kokemusta löytyy, sillä Niko on pelannut yhden kauden juniorikiekkoa Torontossa.

Fysioterapeutti: Kai Turkulainen s. 27.5.1968, Parikkala

Kai aloitti Jokereissa työharjoittelussa jo 1990-luvun alussa joukkueen leirillä Vierumäellä ja on ollut urheiluhierojan koulutuksen saatuaan seuran palveluksessa tavalla tai toisella. Hän valmistui 90-luvun lopulla fysioterapeutiksi ja on ollut myös A-maajoukkueen palveluksessa vuosina 2000-03.

Kailla on jokeritaustaa myös lapsuusvuosilta, sillä hän pelasi muutaman vuoden Kontulan Jokereissa ennen siirtymistä Karhu-Kissoihin. Pelaamisen hän lopetti A-juniori-ikäisenä ja opiskeli urheiluhierojan ammattiin.

Huoltaja: Tuukka Hurskainen s. 10.3.1989, Kitee

Tuukka työskentelee kaudella 2015-16 huoltajana sekä Jokereiden A-nuorissa että edustusjoukkueessa. Hän liittyi jokeriperheeseen SM-ikäluokkien leirillä Kiteellä kesällä 2012, jonka jälkeen kipinä huoltajan töihin iski ja vei mennessään. Hän aloitti huoltajan työt Jokereissa keväällä 2013 ja toimi kaudella 2013-14 A-nuorten päätoimisena huoltajana.

Tuukka on harrastanut jääkiekkoa pienestä pitäen. B-juniori-iän jälkeen hän on edelleen jatkanut pelaaimsta erilaisissa harrastejoukkueissa. Tuukan tavoitteena on oppia joka päivä uutta huoltajan töistä.

Lääkäri: Peter Åström s. 17.9.1973, Helsinki

Peter on koulutukseltaan fysioterapeutti, lääketieteen lisensiaatti sekä ortopedian ja traumatologian erikoislääkäri. Hän tuli Jokereihin A-nuorten lääkäriksi 2000-luvun alkupuolella, jolloin joukkue pelasi ottelunsa vielä Pirkkolassa. Liigajoukkueeseen Peter siirtyi Jammun aisapariksi kaudella 2007-08. Kaudet 2012-14 hän toimi lääkärinä Bluesissa ennen paluutaan Jokereihin.

Peter työskentelee Jokereiden ohella myös amerikkalaisen jalkapallon parissa lajiliiton lääketieteellisessä valiokunnassa ja maajoukkueen lääkärinä. Hän harrasti lajia nuorempana myös itse. Nykyisin vapaa-aika täyttyy jälkikasvun kuskaamisesta harrastuksiin.

Lääkäri: Mathias Bäck s. 30.9.1980, Helsinki

Mathias hyppää kaudeksi 2015-16 Jokereiden KHL-joukkueen lääkäritiimiin toimittuaan kaksi edellistä kautta seuran A-nuorten lääkärinä. Mathias on koulutukseltaan ensihoitaja (amk) sekä lääketieteen lisensiaatti, joka on erikoistumassa ortopediaan ja traumatologiaan.

Mathias on työskennellyt urheilun parissa kisalääkärinä muun muassa motocrossissa ja rallissa sekä erilaisissa moottoriurheilun ratakilpailuissa. Nyt hän keskittyy urheilupuolella ainoastaan Jokereihin. Mathiaksen harrastuksiin kuuluvat golf sekä kuntosali.

Lääkäri: Juuso Tamminen s. 30.4.1980, Lahti

Kaudeksi 2015-16 Jokereiden lääkäritiimiin liittynyt Juuso on toinen seuran uusista lääkäreistä. Hän on koulutukseltaan lääketieteen lisensiaatti sekä käsikirurgian erikoislääkäri. Jokereiden ohella Juuso työskentelee Päijät-Hämeen keskussairaalassa sekä Omasairaalassa.

Juusolle jokeripesti on toinen jääkiekkojoukkueessa, sillä hän työskenteli Mikkelin Jukurien Mestis-ryhmän lääkärinä kausilla 2007-09. Uhreilupuolella Juuso on toiminut lääkärinä myös motocrossin SM-kilpailuissa. Omaa urheilutaustaa Juusolta löytyy karaten saralta lapsuus- ja nuoruusvuosilta. Nykyisiä harrastuksia ovat tennis ja alppihiihto.

Partners of the KHL Championship 2016/17