Avauserän tehohetken kautta voittoon

Jokerit kaatoi Sibir Novosibirskin Tikkurilassa 4-1 tiistai-iltana joukkueiden toisessa keskinäisessä kohtaamisessa viikon sisään. Helsinkiläisjoukkue teki avauserässä alle kahden minuutin sisään kolme osumaa.

Päävalmentaja Jukka Jalosen kommentit ottelusta:

Jokerit selvitti ottelun alussa kaksi peräkkäistä kakkosta ja pelasi muutenkin tiistaina hyvää alivoimaa. Kamppailupelaaminen oli illan teema, aivan samalla tavalla kuin edellisessä kohtaamisessa viikkoa aiemmin Valkeakoskella. Sibirin pelaajat eivät antaneet tuumaakaan periksi, joten punakeltaiset saivat hikoilla hyvän iltapuhteen.

Neljä osumaa kolmessa aiemmassa harjoituskauden ottelussa tehnyt Jokerit löysi maalijyvän avauserän puolivälin jälkeen. Minuuttiin ja 34 sekuntiin isännät iskivät kolme kertaa kiekon tshekkivahti Alexander Salakin selän taakse.

Ilotulituksen aloitti Brian O’Neill, joka laukoi kiekon rysään ylivoimalla Tommi Huhtalan ja Eeli Tolvasen esityöstä. Tämän jälkeen oli Mika Niemen ketjun vuoro, kun ensin osui Marko Anttila aloituksen jälkitilanteesta ja perään Joonas Jalvanti siniviivalta Niemen ja Anttilan syötöistä.

Toisessa erässä ei maaleja nähty, mutta tunnelma lämpeni mukavasti elokuisessa kesäillassa. Suihkuun itsensä tappelivat Oliver Lauridsen ja Fjodor Beljakov, jotka ottivat yhteen ilman hanskoja. Tanskalainen nappasi nujakasta pistevoiton. Tilanne alkoi, kun Beljakov taklasi kovaa Jesper B. Jenseniä ja Lauridsen kävi kuittaamassa tempun.

Kolmannen erän alussa Jokerit teki illan toisen ylivoimamaalinsa, kun Nicklas Jensen toi kiekon voimalla alueelle, jätti Matt Gilroylle ja tämä löysi upealla syötöllä maalilta Jesse Joensuun. Voimahyökkääjä punnersi 4-0-osuman rystyltä ja peli alkoi olla paketissa.

Pieni kauneusvirhe lopputulokseen tuli kahdeksan sekuntia ennen loppua, kun Sibir rikkoi hyvin pelanneen Ryan Zapolskin nollan. Amerikkalainen oli vahva maalillaan läpi ottelun ja otti etenkin ensimmäisessä ja toisessa erässä voiton kannalta tärkeitä torjuntoja.

Kaiken kaikkiaan ottelu oli Jokereilta energinen esitys, vaikkei jää lämpimässä kelissä luonutkaan parhaita mahdollisia edellytyksiä huippukiekolle. Punakeltaisten luistin kuitenkin liikkui kiitettävästi ja etenkin väkkärät O’Neill, Pekka Jormakka ja Tolvanen loivat tilanteita hyvään tahtiin.

Harjoituskausi päättyy ensi viikolla, kun Jokerit pelaa Pietarin-turnauksessa. Maanantain avausottelussa vastassa on SKA Neva, keskiviikkona Severstal Tsherepovets ja torstaina pelataan vielä sijoitusottelu. KHL-kausi alkaa Jokereiden osalta 23. elokuuta Minskissä.

Jokerit – Sibir Novosibirsk 4-1 (3-0, 0-0, 1-1)
11.27 Brian O’Neill (Tommi Huhtala, Eeli Tolvanen) yv. 1-0
11.54 Marko Anttila (Masi Marjamäki, Mika Niemi) 2-0
13.01 Joonas Jalvanti (Anttila, Niemi) 3-0
45.11 Jesse Joensuu (Matt Gilroy, Nicklas Jensen) yv. 4-0
59.52 Igor Levitski (Ignat Zemtshenko, Sergei Konkov) yv. 4-1

Maalivahtien torjunnat:
Ryan Zapolski J 5+12+3=20
Alexander Salak S 4+13+5=22

Jäähyt:
Jokerit 7x2min ja Oliver Lauridsen 5min+PRK
Sibir 6x2min ja Fjodor Beljakov 5min+PRK

Yleisöä: 1922

Key Official Sponsor

Nornickel

Partners of the KHL Championship 2017/2018