Admiralilla tahmea alku kauteen

Neljästä KHL-kaudestaan kolmella pudotuspeleihin edennyt Admiral aloitti tämän kauden pitkällä vieraspätkällä, joka ei sujunut kaksisesti. Kotihallissaan joukkue tarvitsee tulosta.

Fetisov Arenassa pienessä NHL-kaukalossa pelaava joukkue on luonut Suomesta katsottuna KHL:n kaukaisimpaan kolkkaan jääkiekkobuumin, joka täyttää hallin illasta toiseen. Fanaattinen kotiyleisö ja taustalla tahtia iskevä live-bändi luovat ainutlaatuisen tunnelman, joka siivittää joukkueen urotekoihin.

Admiral kuuluu budjetiltaan sarjan pienimpiin joukkueisiin, mutta pudotuspeleihin se on edennyt peräti kolme kertaa – häviten kuitenkin aina ensimmäisellä kierroksella. Valkovenäläisvalmentaja Aleksandr Andrijevski pelasi aikoinaan SM-liigassa ja on Admiralin peräsimessä jo kolmatta kauttaan.

Etenkin pienessä kotikaukalossaan joukkue pelaa aktiivista ja paineistavaa kiekkoa, jolla se pyrkii luomaan sekasortoa vastustajan takalinjoille. Hyvin luistelevat ja näppärästi kiekkoa liikuttelevat pelaajat eivät ole KHL:n supertähtiä, mutta hyökkäysvoittoinen peli johtaa usein isoihin maalimääriin – niin omassa kuin vastustajan päädyssä.

Viime kaudella nuori venäläishyökkääjä Vladimir Tkatshjov ja Slovenian maajoukkuetähti Robert Sabolic olivat joukkueen pisteahneimmat pelaajat ja jatkavat seurassa myös tällä kaudella. Puolustuksen tukipilari on Jonathon Blum, joka ei loukkaantumisen vuoksi saanut alle täyttä kautta viime vuonna. Hän on kiekollisilta taidoiltaan erinomainen pelaaja KHL:ään.

Admiral menetti ykkössentterinsä Mihail Fisenkon kesällä Avangard Omskiin, mutta muuten joukkue välttyi pahoilta menetyksiltä. Tulopuolellakaan ei tosin ainakaan ennalta ole merkittäviä vahvistuksia ja seurassa toivotaankin vaisuhkon viime kauden pelaajien nostavan tasoaan.

Seitsemän ensimmäistä vieraspeliä tuottivat joukkueelle ainoastaan yhden voiton – Traktor Tsheljabinskistä. Kuusi tappiota tiesi sitä, että kotona homman on alettava käydä heti kättelyssä. Helpottava 2-1-rankkarivoitto Slovanista maanantaina saattoi olla juuri sitä, mitä Admiral tarvitsi. Tosin Jokerit tarjonnee keskiviikkona pykälän kovemman vastuksen kuin Slovan.

Admiralin maalilla on tällä kaudella nähty jo kolme miestä. Heistä Ivan Nalimov torjui voiton Slovanista ja saanee jatkaa myös keskiviikkona. Rohkea pelityyli tuottaa Admiralille usein vaikeuksia omaan päähän, joten maalivahdilta vaaditaan huippupelejä. Nalimov ei kuulu sarjan tähtivahtien kategoriaan, mutta huippuiltoja hänenkin kontolleen osuu silloin tällöin.

Puolustuksessa luottohevonen Blumin lisäksi on kapteeni Oskars Bartulis. Hyökkäyksessä Sabolicin ja Tkatshjovin takana esimerkiksi pienikokoinen Maksim Kazakov on vaarallinen pelaaja. Erikoistilanteissa joukkue on ollut vaisu, sillä ylivoima on sarjan alempaa keskikastia ja alivoima taas koko KHL:n heikointa.

Viime kaudella Jokerit kärsi jatkoajalla KHL-aikansa ensimmäisen tappion Admiralille, mutta neljä muuta kamppailua helsinkiläiset ovat voittaneet. Keskiviikon otteluun kapeassa kaukalossa Jokerit lähtee lievänä ennakkosuosikkina, mutta Admiral on ottanut isoja päänahkoja kotonaan ennenkin.

Jännitysnäytelmä alkaa klo 12.30 Suomen aikaa ja suoraa lähetystä voit seurata Viasatin ja Viaplayn kautta.

Key Official Sponsor

Nornickel

Partners of the KHL Championship 2017/2018